Vakantiehuizen in de buurt van Maastricht, Residentie Heesdael

De prachtige stad Maastricht is een heerlijke plek om te bezoeken tijdens je vakantie.

Maastricht is een grote stad in het Zuiden van Limburg en tevens de hoofdstad van de provincie Limburg. Tijdens een verblijf in een van onze vakantiewoningen in de buurt van Maastricht kunt u zowel de oude binnenstad met haar vele bezienswaardigheden bezoeken, als de mooie natuurgebieden rond Maastricht verkennen.

Maastricht is gesitueerd langs de rivier de Maas. Tegenwoordig telt de stad meer dan honderdduizend inwoners. Maastricht staat bekend als een centrum voor kunst en cultuur. Vanuit onze vakantiewoning kunt u er dan ook talrijke musea bezoeken maar natuurlijk ook een dagje lekker shoppen.

Er zijn te veel bezienswaardigheden in Maastricht om ze allemaal op te noemen. Wij willen u vooral aanraden om rond te struinen door het centrum, waar het verleden en heden zich snel afwisselen. Hieronder vindt u een aantal tips voor bezienswaardigheden in Maastricht:

Enkele bezienswaardigheden in Maastricht

  • Fort Sint Pieter: Op de Sint Pietersberg ligt Fort Sint Pieter en is nog grotendeels intact. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht over Maastricht, de Maas en het omringende landschap.
  • Grotten: In een labyrint van ooit meer dan 20.000 gangen neemt een professionele gids je mee ondergronds waar in de gangen namen en tekeningen opduiken van mensen die hier enkele honderden jaren geleden dag in dag uit werkten. 
  • Kazematten: aan de Westkant van Maastricht vind je een netwerk van gangen en mijngalerijen. Ga terug in de tijd, treed het donker tegemoet en laat je fantasie de vrije loop met de verhalen die Maastricht Underground je te vertellen heeft. 
  • Markt met stadhuis: een gezellige markt met het  imposante stadhuis en een rijke geschiedenis.

Dit zijn vooral tips om de rijke historie en cultuur te ontdekken van Maastricht. Maar tijdens een vakantie in Maastricht kun je ook heerlijk shoppen en het gastronomisch Maastricht proeven. Laat je verrassen door de vele restaurants, bars en cafés. 


NU BOEKEN